Poznáme ju najmä ako jednu z hlavných prísad do sladkého pečiva, koláčov či na kaše, čaju alebo kávy. Využitie škorice je však omnoho širšie. Viete o tom, že je jedným z najsilnejších korení, ktoré nám pomáhajú v boji proti vírusom?
Recepty
Originálne recepty na prípravu chutných polievok, hlavných jedál, koláčov a zákuskov. Inšpirujte sa a vyskúšajte si prípravu niektorého z nich.
Výroba vína je veda sama osebe. Urobiť si vlastný burčiak však nie je vôbec ťažké. Potrebujete na to len pár ingrediencií a trochu trpezlivosti.
Vynikajúca kuchárka a skúsená domáca gazdinka Milka Svobodová vám prezradí svoje najlepšie recepty na zaváranie.
Údenie syra je veľmi jednoduché. V niekoľkých základných krokoch vám ukážeme, ako dodať vášmu obľúbenému syru intenzívnejšiu a údenejšiu chuť.
Sezóna zavárania je v plnom prúde! Viete, ako správne postupovať pri sterilizácii ovocia a zeleniny?
Zaváranie ovocia a zeleniny má dlhú tradíciu a je jedným zo spôsobov spracovania úrody, ktorú často nestíhame začerstva skonzumovať. Tu je niekoľko spôsobov a praktických tipov na ich konzervovanie v pohároch.
Najlepší a rokmi overený recept na domáce kvasáky? Skúsená gazdinka teta Milka vám ukáže, ako na to!
Vynikajúca kuchárka a skúsená domáca gazdinka teta Milka Svobodová vám ukáže svoj dlhoročný osvedčený recept na prípravu domácich kvasákov.
Melón patrí k letu rovnako ako slnko a voda. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, ako by sa dali využiť aj jeho šupky? Máme pre vás 5 tipov na ich spracovanie a využitie v kuchyni i záhrade.
Stráviť letný večer s priateľmi pri grile je úžasná vec. Okrem rezňov a klobás môžete takýmto spôsobom pripraviť aj zeleninu, zemiaky a ovocie. S našimi tipmi bude mať vaša grilovacia párty zaručene úspech.
Využitie soli v domácnosti je oveľa širšie, ako len dochucovanie jedál. Od čistenia odtokov až po rýchle chladenie nápojov v letných horúčavách, soľ je dobrým pomocníkom naozaj aj tam, kde by ste to vôbec nečakali.
Sezóna jahôd je v plnom prúde. Samozbery a trhy ponúkajú nepreberné množstvo čerstvých a lahodných plodov. Ak ste si aj vy dopriali trochu tohto jahodového šťastia, nebojte sa nechať svojej kulinárskej fantázii voľný priebeh a využiť čerstvé jahody na prípravu jednoduchých a chutných pokrmov.
Máte veľa zeleniny alebo len hľadáte lepšiu a najmä zdravšiu alternatívu klasických bujónov? Vyrobte si ich doma bez umelých dochucovadiel či konzervantov. Príprava vám zaberie minimum času a v mrazničke vydržia aj celý rok.
Palacinky v rôznych podobách miluje celý svet, od slaných po sladké, od tenkých až po hrubé, malé i veľké. Stačí pár ingrediencií a za pár minút ich máte na stole. Ak sa vám v minulosti nedarili alebo nevyšli vždy najlepšie, prečítajte si naše tipy. Zaručene sa vám podaria!
Kde sa diskutuje